3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Tarih: 2015-12-03  /  Okunma: 988/  Kategori : Haber_Manşet / Ekleyen : Akçakiraz B.B.

"HER BİREY ENGELLİ ADAYIDIR”
Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, toplumun genelinin engellilerin daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için sorumlu davranması gerektiğini vurguladı.
Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile alakalı yaptığı açıklamada, engelli bireylerin toplum tarafından benimsenmesi ve önemsenmesi gerektiğinin altını çizerek, Akçakiraz Belediyesi olarak engelli bireylerin sağlık, ulaşım ve eğitim gibi sorunlarını çözmek için belediye olarak yoğun gayret içerisinde olduklarını kaydetti.
Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi 3 Aralık tüm Dünya’da Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Toplum olarak engelli kardeşlerimize yılda sadece bir gün değil her gün değer vermeliyiz. Engellilik durumu, yalnızca engelli insanların karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir. Bir gün hepimiz engelli olabilir, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Bunun için, engelli vatandaşlarımızı düşünerek çalışmalar yapılması ve tüm insanların engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırabilmesi için hareket etmesi gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamak tüm toplumun insanlık görevidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak amacıyla biz tüm gücümüzle çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sağlık, eğitim ve ulaşım sorunlarını çözmek için Akçakiraz Belediyesi olarak tüm ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu düşünerek engelli kardeşlerimizi önemsemeli ve onları topluma kazandırma gayreti içerisinde olmalıyız. Bu düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum”